Neem contact op
Potentieel onderzoek

Potentieel onderzoek

Vindt er een functieverandering plaats en vraagt u zich af of iemand geschikt is voor de nieuwe functie? Wat zijn de capaciteiten van iemand? Wat zijn de groeimogelijkheden van iemand? Kortom, bent u benieuwd naar de potentie van iemand? Met een Potentieel onderzoek voorspelt BTR Trainingen de ontwikkeling en leerbaarheid van personen.

Ja ik meld me aan »

Vragen? Twijfel? Meer weten?

We helpen u graag.
Bel met ons:

085 – 043 00 90

Waar zet u dit onderzoek voor in

Een potentieel onderzoek vindt vooral plaats indien er sprake is van een functieverandering binnen of buiten een organisatie.

Zo werkt het onderzoek

De bijdrage van BTR Trainingen bestaat uit een voorspelling van de ontwikkeling en leerbaarheid van personen. Dat wil zeggen dat er een verwachting wordt uitgesproken over de potentie van een persoon. Er wordt tijdens dit onderzoek gekeken naar de persoonlijkheidskenmerken, capaciteiten, aanlegfactoren en interesses. Op basis hiervan zijn voorspellingen mogelijk van de ontwikkeling en leerbaarheid van personen.

Inhoudelijk

Capaciteiten worden gemeten zowel naar aanlegniveau als naar ontwikkelingsniveau, hetgeen derhalve resulteert in een voorspelling met betrekking tot leerbaarheid. Afhankelijk van het soort functie en type psychologisch-onderzoek wordt er een testbatterij samengesteld.

De onderzoekers die wij inzetten hanteren in alle gevallen zeer strikt de N.I.P.-code (beroepscode voor psychologen), allen zijn tenslotte lid van het Nederlands Instituut van Psychologen.
Wij kennen een kandidaat-gerichte procedure. De kandidaat ontvangt vooraf informatie omtrent hetgeen hij/zij gedurende de testdag kan verwachten. Vervolgens wordt de kandidaat de volgende dag telefonisch de uitslag van het onderzoeken medegedeeld. Tot en met het moment van deze mededelingen heeft de kandidaat het recht om rapportage te weigeren, hetgeen in praktijk slechts in situaties van strafbare feiten is voorgekomen.
Bij weigering vanuit de kandidaat, zal betreffend rapport niet bij opdrachtgever worden afgeleverd.

Kosten

Afhankelijk van het traject en de groepsgrootte.
Indicatie: € 1.490,00 per onderzoek + assessment.

Meer weten?

Bel/mail ons. Of meld uzelf of uw mensen meteen aan voor het Potentieel onderzoek.

Ja ik meld me aan »

BTR Trainingen | Motiveer medewerkers met de juiste training!