Neem contact op

Cybersecurity begint bij bewustwording.

Met het toenemende gebruik van het internet wordt het voor criminelen steeds makkelijker om online in te breken. Cyberaanvallen zijn immers de snelst groeiende criminele activiteiten wereldwijd. Waar inbrekers vroeger nog zochten naar spullen van waarde, wordt er hedendaags alleen nog maar gekeken hoe makkelijk ze binnen kunnen komen.

Om organisaties hier voor te behoeden heeft BTR Trainingen samen met trainer Jochen deze Excellence training ontwikkeld. Jochen gelooft als IT security specialist dat informatiebeveiliging alleen mogelijk is in een samenspel tussen mensen, techniek en organisatie. Jochen heeft zich gespecialiseerd in Ethical Hacking en Privacy, lastige begrippen die de trainer op een humoristische wijze begrijpbaar maakt.

Om wederom een korte impressie weer te geven wat de training of workshop allemaal te bieden heeft, zijn we nogmaals de samenwerking aangegaan met een professioneel filmbedrijf.

Cybersecurity

BTR Excellence | Videomontage Bewustwording Online Kwetsbaarheid maart jl.

Criminelen hebben vrij spel

Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddeld 200 dagen duurt voordat slachtoffers erachter komt dat er een hack heeft plaatsgevonden. Het is ook niet de vraag of u al slachtoffer bent geworden van cybercriminaliteit maar wanneer dit gaat plaatsvinden. Elke organisatie is immers zo sterk als de zwakste schakel. Menselijke fouten zijn zo gemaakt en hackers weten dit/dat. Wees jezelf ervan bewust dat vaak uw eigen medewerkers de weg vrijmaken. Ze openen onbewust deuren voor de cybercriminelen omdat ze niet goed genoeg op de hoogte zijn van de online gevaren.

Stagiaires en HR-medewerkers zijn interessante focusgroepen voor cybercriminelen. Stagiaires zijn zich vaak minder bewust van cybercriminaliteit en het kan voorkomen dat het cybersecurity-protocol voor hen niet bekend is. HR-medewerkers hebben veel contact met externe partijen en toegang tot veel vertrouwelijke informatie van werknemers. IT-medewerkers en managers zijn ook van grote waarde voor cybercriminelen, want zij beschikken over de inloggegevens van bijna alle bedrijfssystemen en hebben vaak veel bevoegdheden.

51% van de bedrijven had in 2018 te maken met een vorm van een cyberaanval of gegevensverlies.

Internet of Things

Zoals de titel al doet vermoeden moet deze Excellence training het personeel bewust maken van de online kwetsbaarheden binnen iedere bedrijfsvoering. Sinds de komst van het internet biedt de digitalisering het bedrijfsleven enorme kansen. Het heeft in zekere zin de kwaliteit van de dienstverlening verbeterd, het werkt kostenbesparend en is efficiënter. Het delen van grote hoeveelheid informatie wordt eenvoudiger en het is makkelijker terug te vinden in de cloud. Echter schuilen hier ook direct de gevaren. Robotisering speelt steeds een grotere rol en neemt steeds verder toe binnen de sectoren. IoT-apparaten zijn steeds vaker direct verbonden met het bedrijfsnetwerk, niet goed geconfigureerd en daarmee onvoldoende beveiligd. Hackers weten dit en hierdoor groeien de aanvalsmogelijkheden. Het is dan ook geen toeval dat juist hier beveiligingslekken worden gevonden.

Gemiddelde schade per cyberincident: € 78.700

De harde werkelijkheid

Dagelijks staan kranten er vol mee, bedrijven of personen die worden getroffen door cyberaanvallen. Banken die schade lijden door phishing mails of zelfs bedrijven die een faillissement moeten aanvragen nadat ze zijn gehackt. Vaak is het niet eens de afkoopsom die ze fataal is geworden, maar de verloren productietijd. Zodra je niet meer kunt leveren aan je klanten, zoeken ze een andere leverancier die dat wel kan.

Wil je weten hoe deze training jouw (team) of organisatie kan helpen? Bekijk op de volgende paginatrailer en kom meer te weten over de training. Via onze nieuwspagina en sociale media kanalen houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen en lanceringen van nieuwe BTR Excellence-trainingen. Like onze sociale media kanalen en blijf op de hoogte.

 

 

Cybersecurity

Terug naar overzicht

BTR Trainingen | Motiveer medewerkers met de juiste training!