Neem contact op
Training AED en Reanimatie

Training AED en Reanimatie

Iedere week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. Een plotselinge hartaanval kan op ieder moment en overal voorkomen. Meestal zijn er vooraf geen signalen die duiden op hartproblemen. Wanneer iemand vanwege een plotselinge hartstilstand in elkaar zakt, is het voor kans op herstel essentieel dat gebruik wordt gemaakt van een AED-apparaat (een Automatisch Externe Defibrillator) en reanimatie. De meeste organisaties hebben een AED binnen handbereik, echter zijn er veel mensen onwetend over de werking van het apparaat. Doordat de overlevingskans van slachtoffers iedere minuut met 10% afneemt, is het essentieel dat er zoveel mogelijk mensen kunnen handelen met een AED-apparaat.

 

Ja ik meld me aan »

Vragen? Twijfel? Meer weten?

We helpen u graag.
Bel met ons:

085 – 043 00 90

Dit levert de training u op

AED (automatisch externe defibrillator) is een toestel dat automatisch hartritmes analyseert, waarna diegene die het toestel bedient een advies krijgt om een schok toe te brengen als het hart een fataal ritme heeft. Wanneer iemand door een hartstilstand wordt getroffen, is het voor kans op herstel essentieel dat gebruik wordt gemaakt van AED apparaat en reanimatie.

Met de training AED en Reanimatie leert u op een verantwoordelijke manier het AED apparaat in te zetten. Door goed gebruik van het apparaat kunt u bij calamiteiten de levensverwachting van een patiënt aanzienlijk verhogen.

Zo werkt uw cursus

Aan de training worden behoudens een normale fysieke en psychische conditie een basiscursus BHV als toelatingseis gesteld. Tijdens de training leert u hoe een slachtoffer moet benaderen, wat reanimatie precies inhoudt en hoe u deze het beste in kan zetten, en leert u hoe u verantwoordelijk een AED apparaat in kan zetten. Tijdens de training ligt het accent van de training op de praktijk. U werkt hiervoor met rollenspellen.

Wat leert u?

  • benadering van een slachtoffer
  • beoordeling van bewustzijn en ademhaling slachtoffer
  • reanimatie
  • functie AED
  • AED in praktijk
  • communicatie bij incidenten

Meer weten?

Heeft u vragen of hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Onze adviseurs helpen u graag verder, zo is de training of cursus altijd afgestemd op zowel uw individuele wensen als de behoeften van de organisatie.

Voor een persoonlijk adviesgesprek of praktische vragen zijn wij op werkdagen bereikbaar via 085-0430090 of info@btrtrainingen.nl.

Ja ik meld me aan »

PRINTVERSIE (PDF)
Wat

Training AED

Trainingsduur

3 uren.

Mogelijk hebt u andere wensen? Laat het weten, wij denken graag met u mee.

Waar

Intern of extern

Hebt u een trainingslocatie? Dan komen we graag bij u. Liever extern? U vindt onze locaties altijd in de buurt, vraag naar de mogelijkheden.

Wanneer

Kiest u voor een individuele- of groepscursus, dan kunt u ons aangeven wat uw wensen zijn.

Bij een open inschrijving staat datum en tijdstip vast, vraag ons naar de mogelijkheden.

Trainingsvormen

Open inschrijving: Inhoud, locatie, data en tijden door ons bepaald. Deelname door medewerkers van verschillende organisaties.

Individuele training: Inhoud, locatie, data en tijden afgestemd op uw wensen.

Groepstraining: Inhoud, locatie, groepssamenstelling, data en tijden afgestemd op uw wensen.

Tarief

Tarieven zijn op aanvraag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de meest actuele en scherpste tarieven.

Diploma/certificaat

Ja, bij voldoende restultaat ontvangt u een certificaat

 

Vragen? Twijfel? Meer weten?

We helpen u graag. Bel 085-0430090 of mail naar info@btrtrainingen.nl 

BTR Trainingen | Motiveer medewerkers met de juiste training!